TEAK

Teak is een tropisch hardhout met, als het nieuw is, een prachtige honingbruine kleur. Teak is een kostbare en onbederfelijke houtsoort die vaak wordt gebruikt voor tuinmeubels, omdat het uitstekend bestand is tegen heftige en constante klimaatinvloeden.

Als onbehandeld teak wordt blootgesteld aan weersinvloeden, verandert de honingkleur wel geleidelijk naar een zilvergrijze patina kleur die zo kenmerkend is voor teak dat op de juiste manier verouderd is. Afhankelijk van de omgeving en weersomstandigheden kan het natuurlijke vergrijzen en/of verweren van teak al zichtbaar worden na slechts enkele weken.

Welke verzorgingsproducten?

Dit hangt af van de kleur die u prefereert voor uw teak tuinmeubelen. Wanneer u liever het teakhout op kleur wilt behouden dan is het eenvoudig te oliën met onze teak protector.

Teak Protector

Teak Protector is een moderne behandeling voor teak, het is gemakkelijk aan te brengen en werkt langdurig. De behandeling beschermt uw teak en laat het er mooi uitzien door ervoor te zorgen dat de natuurlijke warme kleur van teak langer blijft behouden. Teak Protector laat uw teak niet zwart of grijs worden gedurende het gehele seizoen. Bovendien beschermt het uw teak tegen de zon. Aangezien Teak Protector 100% op waterbasis is, is het vanzelfsprekend niet brandbaar en bovendien mens- en milieuvriendelijk.

Teak Protector kan effect hebben op gras, planten en sommige soorten van bestrating. Wij raden daarom aan het werkgebied vooraf af te dekken met een stuk wegwerp-plastic.

Teak Protector bescherming geeft tegen verkleuring van teak, maar sluit het hout niet af en geeft het geen bescherming tegen vlekken van eten, water of bijvoorbeeld olijfolie. Het geeft enige bescherming, maar niet een dusdanig dat op de lange termijn eten of olie het hout niet kunnen binnendringen. Dit type van bescherming vereist het gebruik van TeakShield.

Teak Shield

TeakShield brengt een bijna onzichtbare, beschermende laag op het houtoppervlak, die voorkomt dat vlekken van eten (koffie, ketchup, rode wijn) snel in het teakhout binnendringen. Teakshield beschermt daarnaast teak ook tegen vocht en het binnendringen van vuil en algengroei

Dit kan zowel als u de bruine kleur wil behouden en eerst teak protector hebt gebruikt, als wanneer u de zilvergrijze kleur prefereert.

Als u de lichtbruine kleur van nieuw teak prefereert, gebruik dan Teak Protector om de bruine kleur langer te behouden en vervolgens teak shield tegen de vlekken. 

Wij bevelen aan uw tuinmeubelen te behandelen voor de winteropslag en in het begin van het seizoen (voorjaar) wanneer de meubels regelmatig gebruikt gaan worden

RIET

Omdat rotan en riet natuurlijke materialen zijn, passen zij eigenlijk in elke tuin. De meeste rieten stoelen en accessoires zijn geschikt voor buiten, maar het blijft een natuurproduct en zal door de verschillende weersinvloeden lichter van kleur worden.

Beschermingshoezen

Komt de winter eraan? Haal dan een van onze uv-bestendige en waterafstotende beschermingshoezen in huis om je tuinmeubilair te beschermen. In tegenstelling tot vele beschermingshoezen ‘ademen’ deze (zoals vele sportmaterialen), en voorkomen deze dus condens.

De meubelen mogen uiteraard ook gewoon onbeschermd buiten blijven staan, maar met een beschermhoes tover je in de lente je meubelen opnieuw onaangetast tevoorschijn, dus hoef je ze niet even te wassen met bruine zeep.